Accident cu 5 răniţi dintre care 2 copii pe DJ581 Reşita – Oraviţa EXCLUSIV VIDEO

Printr-un apel la 112, a fost anunțat un accident rutier, între două autoturisme,  pe DJ 581, în intersecţia cu localitatea Clocotici. Este vorba de un autoturism cu 5 cetățeni cehi – 3 adulți şi 2 copii. În autoutilitara de curierat se afla doar şoferul 

În urma evenimentului 5 persoane (3 adulți și 2 copii) necesită îngrijiri medicale și  au fost transportate la spital.

La faţa locului au acţionat Detaşamentul de Pompieri Reșița, cu o autospecială pt stins incendii, cu modul de descarcerare și prim-ajutor și o ambulanță SMURD. SAJ Caraş-Severin alocat 2 echipaje medicale.

Polițiștii fac cercetări. Se pare că mașina de curierat nu a acordat prioritate autoturismului cu cetățeni cehi. Din fericire, deși s-au ales cu lovituri și echimoze, nici un rănit nu are viața pusă în pericol.

UPDATE ora 12 –

UPDATE

Pentru câteva ore, aceștia au rămas sub supraveghere medicală, după care, dacă nu intervine nici o problemă, vor pleca acasă.   

Cei cinci ocupanți ai autoturismului sunt membrii ai acleiași familii și se întorceau din vacanță din zona satelor cu populație de etnie cehă din Clisura Dunării. Satele 6 la număr, au fost înființate acum 200 de ani de coloniștii aduși din Cehia.

După evenimentele din 1989, locuitorii au emigrat masiv în Cehia sau Slovacia, dar mulți dintre ei și-au păstrat casele din Banat. Locurile respective au devenit acum sate turistice vizitate mai ales de cehi și germani.    

 

Comentarii

comentarii