Accident de muncă mortal la combinatul siderurgic

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a fost comunicat un eveniment care s-a produs în data de 14 noiembrie 2023, în jurul orei 05:30, la punctul de lucru situat în Reșița ce aparține angajatorului ARTROM STEEL TUBES SA, Slatina.

În zona unde se efectuează operațiuni de manevră a vagoanelor de marfă, un salariat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat de un coleg de muncă – mecanic de locomotivă, lângă linia de cale ferată. Persoana decedată prezenta răni în zona picioarelor și capului, incompatibile cu viața.

Victima avea contract individual de muncă încheiat din data de 16 februarie 1999 și îndeplinea funcția de manevrant vagoane.

La momentul de faţă nu se cunoaşte dinamica producerii accidentului.

Un inspector de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la faţa locului, imediat după producerea accidentului, demarând cercetările în scopul stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare.

Comentarii

comentarii