ACCIDENT RUTIER LA CARANSEBES PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL

Un tânăr de 25 de ani, conducând un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis, a rupt un indicator rutier şi a încercat să părăsească locul accidentului pe – toate astea pe raza municipiului Caransebeş. De asemenea, tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice.

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 00.24, poliţiştii Biroului Rutier Caransebeş au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier, pe raza municipiului.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul, un bărbat de 25 de ani, a condus un autoturism pe strada Ardealului, iar la un moment dat, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autoturismului, intrând în coliziune cu un indicator rutier.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, însă acesta a refuzat a se supune prelevării probelor biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificării, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere auto pentru nicio categorie.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deţine permis auto şi refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE! Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Comentarii

comentarii