Acţiune de ecologizare la Cascada Bigar, a elevilor din Bozovici VIDEO

În prag de minivancanță de 1 Mai, câţiva elevi de la clasa de silvicultura și protecția mediului, din cadrul Liceului Eftimie Murgu din Bozovici, sub îndrumarea profesorului Alin Ruja şi rangerilor din Parcul Naţional, au participat vineri la o acţiune de ecologizare în împrejmuirile din jurul cascadei Bigar. Tinerii nu au vrut ca miile de turiști ce vor sosi din toată țara, să aibă o imagine și o amintire urâtă din locul în care curge cea mai celebră cascadă din lume prin unicitatea și caracteristicile ei.

Echipaţi corespunzător cu tricouri, mănuşi şi saci de gunoi oferite de către angajații de la Parcul Naţional, elevii au strâns deşeuri, ambalaje, pet-uri şi alte gunoaie care au fost aruncate pe marginea drumului naţional sau în parcările special amenajate de lângă Cascadă Bigarului, de către turiştii certaţi cu bunul simţ.

Această activitate de ecologizarea, a avut efecte pozitive nu numai asupra mediului înconjurător, ci şi a elevilor, care au trăit o experienţă de neuitat. Pe lângă sentimentul de a face ceva în folosul comunităţii, elevii au fost felicitaţi pentru iniţiativa lor de turiştii aflați în zonă.

A consemnat Adi Neagu

Comments

comments

Powered by Facebook Comments