Acțiuni ale polițiștilor – Aproape 500 de sanctiuni aplicate doar in weekenduri intr-o luna

Acțiuni ale polițiștilor – Aproape 500 de sanctiuni aplicate doar in weekenduri intr-o luna. În perioada 31 ianuarie- 2 februarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 469 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere.

       De asemenea, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, 90 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 

Astfel, poliţiştii au aplicat 469 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 268 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

Acțiuni ale polițiștilor – Aproape 500 de sanctiuni aplicate doar in weekenduri intr-o luna. Alte 45 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

 

17 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 4 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența alcoolului, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării 29 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

 

3 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză, în localități.

Exemple:

La data de 01 februarie, în jurul orei 04.14, un bărbat din Caransebeș, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă laterală din municipiu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o alcoolemie, la testarea cu aparatul etilotest, de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul volanului, lovind un autoturism parcat în fața unui imobil.

 

Din fericire, în urma accidentului nu au fost persoane rănite, iar bărbatul în cauză fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool în sânge.

 Acțiuni ale polițiștilor – Aproape 500 de sanctiuni aplicate doar in weekenduri intr-o luna. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehcul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

Comentarii

comentarii