ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER VIDEO

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale, dintre care 154 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Totodată, 34 de bicicliști și 24 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.

În acest sfârșit de săptămână nu fost înregistrate accidente rutiere grave pe drumurile publice din Caraș-Severin.

De asemenea, 43 de persoane au fost testate cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

În urma acestor testări, dar și a celor privind consumul de băuturi alcoolice, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, 4 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. Alte 2 infracțiuni au fost constatate pe linia conducerii unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Exemple:

Ieri dimineață, la ora 05.32, polițiști de la Biroul Rutier Caransebeș au oprit pentru control, pe DJ 582, în localitatea Slatina Timiș, un autoturism condus de un bărbat 30 de ani, din comuna Obreja, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași noapte, cu câteva ore mai devreme, la ora 01.30, polițiștii rutieri caransebeșeni au oprit pentru control, pe strada Calea Severinului, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Iablanița, care a fost testat cu privire la consumul de alcool, rezultatul testului fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de vineri, la ora 23.40, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au oprit în trafic, pe DN 57B, un autoturism care se deplasa din direcția Bozovici către Băile Herculane. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 24 de ani din comuna Iablanița, care a fost testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru una dintre substanțe.

Un alt tânăr de 21 de ani, din Iablanița a fost oprit de polițiștii de la Băile Herculane, în aceeași zonă, și a fost testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, stabilindu-se că în timp ce conducea autovehiculul se afla sub influența acestora. Testul rapid a fost pozitiv pentru metamfetamină și THC.

Toți conducătorii au fost conduși la cele mai apropiate unități medicale unde le-au fost prelevate mostre biologice, acestora fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările în toate aceste cazuri.

Polițiștii cărășeni desfășoară zilnic astfel de activități preventiv-reactive, pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Comentarii

comentarii