ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A ACCIDENTELOR RUTIERE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL

Polițiștii rutieri au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe drumurile publice din județ în vederea depistării conducătorilor auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. In cadrul acțiunii au fost constatate 11 infracțiuni.

În perioada 12 – 18 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din Caraș-Severin au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate consumului de alcool precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Astfel, polițiștii au constatat 11 infracțiuni rutiere și au reținut 7 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier.

Exemple:

La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe DJ 608 B, în afara localității Copăcele. Conducătorul autoturismului în vârstă de 42 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii municipiului Reșița au depistat pe strada Calea Caransebeșului un conducător auto în vârstă de 26 de ani, aflat sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 02.15, polițiștii din Moldova-Nouă au depistat pe strada Nicolae Titulescu un conducător auto în vârstă de 18 ani, care emana halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 08.00, polițiștii au mai depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului, pe strada Dunării din Moldova-Nouă. Acesta, în vârstă de 20 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto în cauză au fost transportați la spitale unde li s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestora s-au întocmit dosare penale.

Comentarii

comentarii