Acțiuni de tip „blitz”, pe DN 68, pentru siguranța rutieră – 173 de sancțiuni în 4 ore VIDEO

Ieri, 19 martie, între orele 14.30-18.30, polițiștii cărășeni au desfășurat o acțiune de tip „blitz” pe DN 68, în sistem „cascadă”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunea a fost desfășurată concomitent cu cele desfășurate de polițiștii rutieri din județul Hunedoara.Timp de 4 ore, în cele două județe, au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 66.000 lei, dintre care 125 pentru depășirea regimului legal de viteză, 2 pentru depășire neregulamentară și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și 46 pentru alte abateri.

În urma activităților au fost reținute în vederea suspendării 24 de permise de conducere, 22 pentru depășirea regimului legal de viteză și 2 pentru depășiri neregulamentare și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul activităților desfășurate în acest sfârșit de săptămână pe drumurile publice din județ, polițiștii cărășeni au aplicat 638 de sancțiuni contravenționale, 342 dintre acestea pentru nerespectarea limitelor de viteză.

76 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

11 pietoni și bicicliști au fost sancționați pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării 32 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, 5 privind conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Astfel de acțiuni de creștere a siguranței rutiere continuă și în perioada următoare.

Comentarii

comentarii