ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PREMERGĂTOR SĂRBĂTORILOR PASCALE

Timp de 3 zile, polițiștii din Caraș-Severin au continuat acțiunile pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, aplicând peste 385 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 78.240 de lei.

În perioada 25-27 aprilie a.c., 286 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale și de la investigarea criminalității economice au acţionat pe raza județului Caraș-Severin pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, premergător Sărbătorilor Pascale.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică și a Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 326 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 141 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere și au retras 1 certificat de înmatriculare.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 78.240 de lei.

La activități au participat și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii