ACȚIUNI PE LINIE RUTIERĂ – 178 de contraventii si 3 permise retinute

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 178 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 107 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 9 permise de conducere.

În perioada 25 – 27 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat 178 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 107 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru depășiri neregulamentare.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
***
La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 03.25, un bărbat de 34 de ani, din Reșița, a condus un autoturism pe D.N.58, din direcția Reșița spre Caransebeș. Pe raza localității Brebu, acesta a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a direcției de mers, lovind cu partea lateral-stângă un monument funerar.
În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Polițiștii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spitalul din Reșița pentru recoltarea probelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, autorizația de circulație provizorie era expirată din data de 11.11.2016.

În cauză s-a întocmit dosar penal.
~

La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii municipiului Reșița au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, care se deplasa pe bulevardul Muncii din Reșița.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

~
La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 01.45, în timp ce executau serviciul de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe strada Tribunalului, polițiștii din Caransebeș au oprit un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani, din Dâmbovița.

Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal.

Comentarii

comentarii