ACȚIUNI PE LINIE RUTIERĂ TIMP DE O SAPTAMANA IN CARAS SEVERIN

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 1000 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 426 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 26 de permise de conducere.

În perioada 19 septembrie – 25 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 28 de infracțiuni la regimul circulației şi au aplicat 986 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 426 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 103 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 26 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză şi pentru consum de alcool.

De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Polițiștii continuă acțiunile și în această săptămână.

***
La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 20.40, polițiștii orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control un autoturism care se circula pe strada Oțelarilor.
Conducătorul autoturismului, un bărbat de 24 de ani, din Oțelu Roșu, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal

~
La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii municipiului Caransebeș au oprit pentru control pe strada Teiușului un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Constantin Daicoviciu.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că numerele de circulație provizorii erau expirate din data de 21.09.2016, motiv pentru care, pe numele conducătorului auto, polițiștii au întocmit dosar penal.
~
La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Bozovici au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 571 G, pe raza localității Lăpușnicu Mare.

Conducătorul autoturismului în vârstă de 33 de ani, din Timișoara, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spitalul din Oravița unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
~
La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Secției 2 de Poliție Rurală Caransebeș au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN 6, pe raza localității Armeniș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că șoferul autoturismului în vârstă de 31 de ani, din Mehedinți, avea permisul de conducere cu restricții-suspendat.

Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal.

Comentarii

comentarii