Actiuni pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti în cursul zilei de 21 octombrie a.c., au fost confiscaţi mai mulţi arbori tăiaţi ilegal.

O.C., în vârstă de 68 ani este bănuit că a tăiat cu un motoferăstrău şi a sustras patru mc de lemn de esenţe fag şi carpen din fondul forestier ce aparţine Primăriei Rusca Montană.

Un alt bărbat în vârstă de 21 ani este bănuit că a tăiat fără drept 20 de arbori de esenţă gorun din localitatea Nermed.

În prezent se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În perioada 01.01 – 30.09.2014 poliţiştii de ordine publică au acţionat pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori desfăşurând activităţi pe raza întregului judeţ.

Au fost executate un număr de 948 de acţiuni şi controale, din care 171 în fondurile forestiere, 202 pe linia provenientei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos şi 575 pe linia legalităţii transportului materialului lemnos.

Cu această ocazie au fost verificate 234 obiectieve precum exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite de material lemnos, târguri pieţe oboare etc.

În cadrul acestor acţiuni s-a acţionat în cooperare cu alte structuri cu atribuţii în domeniul silvic, respectiv Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţia Silvică, Garda Naţională de Mediu sau alte structuri.

In această perioadă au fost sesizate 144 de infracţiuni la regimul silvic.

De asemenea au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 170.000 lei şi a fost confiscat atât materialul lemnos (1575 mc) provenit din activităţile ilicite cât şi utilajele folosite la săvârşirea acestora.

Comentarii

comentarii