Acțiuni preventive ale polițiștilor cărășeni

În perioada 25.07.2015 – 29.07.2015 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au desfăşurat acţiuni preventiv – reactive pe raza întregului judeţ în vederea creşterii autorităţii poliţiei, asigurării respectării legii şi a fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Cu această ocazie, au fost desfăşurate 94 de acţiuni la care au participat aproximativ 530 de poliţişti, fiind înregistrate 19 infracţiuni, dintre care 14 fapte penale constatate în flagrant.

Au fost aplicate 719 contravenţii în valoare de peste 174 000 lei şi au fost reţinute 20 de permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Pe raza oraşului Oţelu Roşu a fost oprit pentru control un autoturism care avea montate plăcuţe cu număr înmatriculare provizorie străine şi la volanul căruia se afla se afla un bărbat în vârstă de 25 ani. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că numărul provizoriu era expirat iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Pe str. Bld. Revoluţia din Decembrie din Municipiului Reşiţa a depistat un autoturism care se deplasa din direcţia Centrul Civic către Triaj. Din verificări s-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 42 ani care nu poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice fără permis de conducere.

Totodată, în urma acţiunilor desfăşurate, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 67 ani din Comuna Bozovici au fost depistată şi ridicată pentru cercetări o armă neletală (pistol cu bile de cauciuc), precum şi 14 bucăţi de cartuşe. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept a unei arme neletale.

Comentarii

comentarii