Actorii Teatrului de Vest din Reșița vor juca pe scena Teatrului Pygmalion din Viena

Teatrul de Vest Reşiţa pleacă la Viena pentru a prezenta pe scena Teatrului Pygmalion din capitala austriacă două spectacole.

Este vorba despre „Gunoierul”, de Mimi Brănescu, regia Iulian Ursulescu, şi „Un Păcală”, în adaptarea şi regia lui Dan Mirea.

În perioada 30 ianuarie -1 februarie, actorii reșițeni ai Teatrului de Vest vor pune în scenă cele două spectacole cu scopul de fi aproape de românii plecați în străinătate și care vor să fie aproape de limba și cultura română. De altfel, Teatrul de Vest are o strânsă colaborare cu Teatrul Pygmalion.

”De mai mulţi ani avem o relaţie de colaborare cu Teatrul Pygmalion de la Viena. Teatrul de Vest Reşiţa mâine la Viena pentru a susţine două spectacole, care se înscriu într-un proiect mai larg . În data de 31 ianuarie, seara, jucăm „Gunoierul” şi în data de 1 februarie, înainte de masă, jucăm „Un Păcală”, a precizat directorul teatrului reşiţean Nicolae Dumitru Vlăduleascu.

Teatrul Pygmalion este un teatru de limbă germană, dar joacă şi spectacole în limba română, deoarece directorul şi proprietarul teatrului, Tino Geirun, este originar din România.

Tot aici va avea loc și lansarea romanului „Epopeea lui Ghimeş”, de Matei Mircioane.
Și asta nu e tot. Teatrul de Vest din Reșița are în agendă pentru vara aceasta un turneu european în Austria, Italia, Spania, Franța cu câte două piese pentru adulți și pentru copii, iar de anul viitor o stagiune permanentă la Viena.

Atât deplasarea la Viena, cât şi organizarea festivalului de la Reşiţa, „Scena ca o stradă”, în intervalul 15 – 22 februarie, beneficiază de sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii