VIDEO Dar din dar și milă din milă fac omul OM și definesc adevăratul creștin – Botez deosebit la Resita

Eveniment deosebit și momente de mare trăire și înălțare sufletească aseară la ,,Catedrala veche” din cartierul Muncitoresc din Reșița. În Postul Mare, mai mulți credincioși au răspuns chemării părintelui paroh Boris Tasici și cu toții au creștinat 10 copii. Zece suflete nevinovate, zece frați – cel mai mare 13 ani și cel mai mic, două luni. Cu toate că părintele și nașii – de fapt toți cei implicați în această frumoasă poveste, nu a vrut să sufle un cuvânt, noi totuși am aflat și fiindcă dorim ca această întâmplare să fie o pildă și pentru alți oameni de bine, am făcut-o publică.
Dar poveste nu se oprește aici și merge mai departe: Părintele Tasici s-a îngrijit și i-a găsit tatălui un costum pe măsură pentru no asemenea ceremonie- doar nu îți botezi în fiecare zi 10 copii odată, copiilor le-a găsit haine curate potrivite pentru un asemenea eveniment iar nașii și ceilalți oameni cu adevărat de bine, au pregătit și o masă cu mâncare și prăjituri, toate de post. Ba mai mult, părintele paroh Boris Tasici, a mers personal cu mașina acasă la familie respectivă, le-a dus hainele pentru botez, i-a urcat în mașini, i-a dus la biserică, i-a botezat, după care i-a adus înapoi acasă.

Cunoscuți ai familiei respective spun că familia este săracă, au 10 copii, dar sunt curați, muncește care pe unde apucă și cum poate iar copiii merg la școală. iată ce spune părintele Tasici pe pagina lui de facebook despre acest eveniment (loc din care am ,,furat” și noi imaginile de mai jos și sperăm ca sfinția sa să ne ierte pentru asta”):
Botez pr Tasici (65)
,,Luminează-mi haina sufletului meu, dătătorule de lumină, şi mă mântuieşte”. Azi, în Duminica Ortodoxiei, cu binecuvântarea P.S. Lucian, episcopul Caransebeșului, am săvârșit Taina Botezului într-o familie cu zece copii, dintre care, nici unul nu a fost botezat. Azi, am îmbrăcat copii cu haine de sărbătoare, și am vărsat lumină din icoane peste haina sufletului, am hrănit trup și am împodobit suflet. Mulțumesc nașilor care au primit acești prunci și au crezut în dorința mea, pentru ca ei, să fie azi cu toți încreștinați. Mulțumesc credincioaselor de la Asfor Resita, precum și partenerilor de suflet din Austria, pentru tot darul trimis constant, de la începutul anului, în special familiilor nevoiașe din Reșița. Așa să devenim mărturisitori ai iubirii milostive a lui Hristos pentru umanitate şi misionari ai Bisericii lui Hristos în lume, spre slava lui Dumnezeu și bucuria oamenilor. Amin! La mulți ani !”
Botez pr Tasici (40)
Noi mai adăugăm doar că părintele paroh Boris Tasici nu este la primul eveniment caritabil, că aproape săptămânal, cel puțin o familie de oameni necăjiți mănâncă din alimentele duse acestora de către sfinția sa.

Comentarii

comentarii