Administratia Brebu Nou încalca Constitutia Romaniei

Primim pe adresa redacţiei:

PMP Brebu Nou ia atitudine faţă de încălcarea articolului 31 din Constituţia României de către Administraţia Locală Brebu Nou ,condusă de domnul primar Bordea Iosif Gabriel !

Cel mai indolent primar încalcă cel puţin un articol din Constituţia României!

Oare de ce Primăria Brebu Nou nu vrea să funcţioneze transparent prin afişarea pe un webste a tuturor Hotărârilor de Consiliu şi a tuturor cheltuielilor din bugetul primăriei !

Oare nu au avut bani să facă un website ????
Aşa se întâmplă când legea îţi permite să ajungi primar ,fiind votat de 10% din locuitorii comunei şi 90% de angajaţii de la propria fabrică din Timişoara !
Administraţiile locale şi drepturile cetăţenilor înscrise în Constituţie.
După procesul de descentralizare, multe dintre Drepturile şi libertăţile fundamentale, prevăzute în Constituţie la Cap.II, cad în sarcina Administraţiilor Locale (AL), spre a fi asigurate cetăţenilor.

ARTICOLUL 31

(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
• Informarea publică de către AL trebuie realizată înainte ca banii să fie cheltuiți.
• Nu simpla execuție bugetară trebuie anunțată pe site-urile AL, cum se procedează în prezent, ci facturile care urmează la plată, pentru ca să poată fi urmărită de către cetățeni corespondența cu stadiul fizic al lucrărilor ce urmează a fi plătite.
• Publicul trebuie să aibă acces la şedinţele Consiliului Local şi Județean, prin transmiterea acestora prin internet
• La orice cerere de informații, care nu țin de siguranța națională, AL locale trebuie să răspundă în termenele prevăzute de lege.
• Administrarea participativă este cea mai eficientă cale de atragere a cetățenilor în realizarea proiectelor comunității.

Semeneaza:
Razvan Ungar‎ în BREBU NOU – GARANA

Comentarii

comentarii

One thought on “Administratia Brebu Nou încalca Constitutia Romaniei

  1. De ce nu se sezizeaza DNA-ul pentru modul cum a fost ales!?Ma mir, oare nu are cine sa faca denuntul!?Se pare ca trecut la PSD, probabil ptr. a fi protejat!?

Comments are closed.