Agenda polițiștilor cărășeni s-a umplut și de această dată, cu de toate

Fără permise de conducere la volan, minor care provoacă și accident, hoți de cupru și mulți beți. Asta ar fi rezumatul. Acum, mai pe larg de la IPJ:

Poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, în urma acţiunilor desfăşurate în cursul zilei de 11 martie a.c..
Pe aleea Gugu din municipiul Reşiţa a fost depistat C.V., în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism deşi nu posedă permis.
Un minor în vârstă de 15 ani a fost depistat la volanul unui autoturism înmatriculat în străinătate pe strada Piaţa Republicii din Reşiţa. Tânărul a intrat în coliziune cu un alt autoturism fiind provocate pagube materiale. Autovehiculul i-a fost încredinţat de către C.D., în vârstă de 30 de ani.
Trebuie menţionat faptul că şi încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentr conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, reprezintă de asemenea infracţiune.
·
A distrus cazanul

În dimineaţa zilei de 11 martie a.c., un cetăţean a sesizat Poliţia Oraşului Bocşa cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras un cazan din cupru din imobilul situat pe strada Zeno Vancea.
La scurt timp, poliţiştii de la Compartimentul de Investigaţii Criminale, l-au identificat pe S.V., în vârstă de 22 de ani, bănuit de comiterea furtului. La domiciliul acestuia a fost găsit cazanul distrus, pentru a putea fi valorificat mai uşor.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
·

Accident cu pagube şi dosar penal

Poliţiştii au intervenit în după-amiaza zilei de 11 martie a.c., la un accident rutier produs pe raza localităţii Măceşti, accident sesizat prin apelul unic de urgenţă 112.
Din verificările efectuate s-a stabilit că în timp ce I.D., în vârstă de 58 de ani, conducea un autoturismdin direcţia Moldova Nouă spre Pojejena, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare şi a intrat în coliziune cu autoturismul din faţa sa condus de un alt bărbat. În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale, însă după producerea accidentului conducătorul auto I.D., a plecat de la faţa locului şi după aproximativ 100 de metri a rămas împotmolit în rigola de scurgere a apei pluviale.
Permisul de conducere al lui I.D., la momentul producerii accidentului figura ca fiind reţinut, dar bărbatul a refuzat şi să fie testat cu aparatul alcooltest sau să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căruia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi refuzul de a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
·
Fără alcooltest

În cadrul acţiunilor desfăşurate în cursul nopţii de 10/11 martie a.c., poliţiştii au oprit pentru control un autoturism pe strada I.L.Caragiale din municipiul Reşiţa.
Din verificările efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către L.F., în vârstă de 32 de ani. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Un alt autoturism înmatriculat în străinătate a fost oprit pentru control pe şoseaua Nicolae Titulescu din Moldova Nouă. La volan s-a aflat I.I., în vârstă tot de 32 de ani, care nu a putut efectua testul cu aparatul alcooltest fiind bănuit că ar fi consumat băuturi alcoolice. Bărbatului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Comentarii

comentarii