Agricultura ecologică are căutare în Caraș SEverin

Agricultura ecologică are căutare în Caraș SEverin. Aproape 380 de fermieri s-au arătat interesați de această formă de agricultură și s-au înscris la Direcției pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin pentru a beneficia de consultanță și de programele de sprijin specifice.
 
Agricultura ecologică printe rădăcini și în Banatul de munte. În momentul de față există peste 3000 de ha de teren certificate pentru agricultura ecologică și peste 1000 în curs de conversie. Totodată .
 
Aproape 380 de fermieri s-au arătat interesați de această formă de agricultură și s-au înscris la Direcției pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin pentru a beneficia de consultanță și de programele de sprijin specifice.
 
Pe raza județului avem un procesator de produse ecologice, un comerciant de produse ecologice și un producător care produce  produse ecologice provenite din floră spontană.
 
In Caras Severin Avem o suprafață totală certificată ecologic de 3035 ha, de asemenea avem în jur de 1300 ha de teren agricol cultivat cu culturi ecologice care se află în perioada de reconversie (aceasta durează între 1 și 3 ani în funcție de specia cultivată)
 
Agricultura ecologică are căutare în Caraș SEverin. Agricultura ecologică reprizntă o activitate de nișă se va dezvolta în perioada următoare pentru că există cerere de produse ecologice și va reprezenta o afacere pentru micii fermieri deoarece beneficiază de o serie întreagă de forme de sprijin și subvenții, astfel încât să suplinească eventualele pierderi de producție cauzate de faptul că nu sunt utilizate pesticide și alte substanțe de sinteză care să protejeje sau să ajute plantele să se dezvolte și să obțină producții mai mari.

Comentarii

comentarii