Aihan Omer îi vrea pe reșițeni în tribune la meciul cu Italia

Antrenorul echipei naționale de handbal masculin, Aihan Omer, a susținut o conferință de presă la Reșița. Scopul acestei conferințe a fost atât unul de prezentare a momentului la care se află echipa dar mai ales un mesaj de suflet pentru reșițenii așteptați în tribune la meciul din 14 iunie.

Echipa națională a venit la Reșița pentru a juca o dublă de calificare cu Italia.

”Am ales Reșița pentru că este un oraș de care mă leagă multe amintiri frumoase și în special performanțele la nivel de club. Dar îmi doresc foarte mult ca la acest meci de calificare cu Italia, Sala Polivalentă să fie arhiplină. Este unul din motivele pentru care am ales Reșița. Publicul spectator este cunoscător de handbal, știe foarte bine ce înseamnă handbalul de performanță și de aceea aștept din partea publicului spectator prezență maximă și un sprijin așa cum a făcut-o de fiecare dată, atât când am venit cu naționala cât și cu echipa de club”, a precizat antrenorul naționalei. Acesta s-a declarat mulțumit de condițiile de pregătire oferite de Reșița.

Echipa antrenată de Omer se află în prezent la începutul unei campanii de calificare atât la campionatele europene cât și la mondiale, cu o echipă formată atât din jucători cu experiență dar și jucători tineri în care are încredere că vor crește alături de cei cu experiență.

”Ne dorim foarte mult să ridică din nou handbalul românesc, n-aș putea spune acolo unde a fost la nivelul de campionat mondial, dar să începem să ieșim din nou la turnee finale și, de ce nu, încet-încet să visăm și la o medalie. Se poate! România are potențial și dacă avem continuitate în pregătire putem realiza acest lucru”, a mai precizat Aihan Omer.

Primul hop pe care-l au însă de trecut până la a-și îndeplini visul, este o victorie cu Italia. Se pare că optimismul de a ieși din precalificări nu le lipsește handbaliștilor și își doresc să ajungă din nou sus. Lotul naţional de handbal se află în cantonament, la Reşiţa, pentru pregătirea meciurilor cu Italia, de la Bari, din 10 iunie, şi de la Reşiţa, din 14 iunie de la ora 17 in Sala Polivalentă.
Din cei 18 jucători care vor face parte din lot la meciurile cu Italia 14 sunt deja la Reșița, ceilalți patru sunt așteptați să ajungă. Antrenorul a precizat că simte echipa preocupată de a face rezultat bun în acest cantonament și că aceștia au venit cu plăcere în echipa națională și chiar dacă joacă în străinătate se simt responsabili de rezultatele pe care le vor avea cu echipa națională. Jucătorii din străinătate au meciuri până în ultima clipă și venind în ultima zi nu vor asimila partea tactică.

”Mizez foarte mult pe sufletul lor de români care cred că vor da totul la meciurile acestea și partea tactică va conta mai puțin, pentru că ei venind în ultima zi nu vor asimila imediat partea practică a echipei, dar mizez foarte mult pe dorința lor de a juca pentru România și asta va face diferența”, a mai spus Aihan Omer.

Comentarii

comentarii