Al treilea spital suport covid in Caras Severin, la Oravița VIDEO

Al treilea spital suport covid in Caras Severin, la Oravița. Un nou spital cărășan se alătură luptei împotriva noului coronavirus. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a semnat un ordin prin care unitatea medicală de la Oravița devine spital suport Covid.


Creșterea numărului de îmbolnăviri cu noul Coronavirus aglomerează unitățile medicale care se ocupă cu gestionarea și tratarea pacienților infectați cu SarsCov 2. Pentru a veni în ajutorul medicilor, dar și al pacienților, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a emis un nou ordin care prevede actualizarea listei unităților medicale care vor trata pacienți covid sau care vor prelua pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2. În acest caz este și spitalul de la Oraviţa care începând de miercuri va intra în linia întâi a luptei cu noul coronavirus, pentru început spitalul va aloca 40 de pături pentru pacienții covid.

Al treilea spital suport covid in Caras Severin, la Oravița. De la începutul pandemiei şi până în prezent, În Banatul de munte, spitalele care tratau pacienți covid 19 erau Spitalul județean de Urgență Reşita şi Spitalul municipal de urgență Caransebeș. În acest moment, in Caraș Severin (nici la Resita si nici la Caransebes) nu mai exista nici un loc liber pentru tratarea bolnavilor de covid. La ATI, toate locurile sunt ocupate si ele cu bolnavi in stare gravă.

Comentarii

comentarii