ALBINA A FOST DECLARATĂ VIETATEA CEA MAI IMPORTANTĂ PE PĂMÂNT VIDEO

Ştim că doare destul de tare înţepătura lor, dar dacă ar dispărea albinele, consecinţele ar fi mult mai dramatice pentru întreaga omenire.

Între timp, cu ocazia unei întruniri a Royal Geographic Society din Londra, micuţa insectă a fost declarată de către Institutul Earthwatch nici mai mult nici mai puţin decât cea mai importantă fiinţă vie de pe această planetă! Un titlu pe care, să recunoaştem, o merită. Nu de alta dar vă amintiţi predicţia lui Albert Einstein, potrivit căreia dacă albinele ar dispărea complet, omenirea ar mai avea patru ani de trăit…

Experţii şi oamenii de ştiinţă au inclus recent albinele pe lista lungă a speciilor aflate pe cale de dispariţie. Studiile recente arată o scădere dramatică a numărului de albine, iar principalele cauze par a fi utilizarea necontrolată a pesticidelor, defrişarea, lipsa florilor sau chiar propagarea undelor de telefonie mobilă.

Şi totuşi, de ce o astfel de fiinţă ar fi numită cea mai importantă creatură de pe Pământ? Ei bine, răspunsul este de fapt mai simplu decât aţi crede. Circa 70% din agricultura lumii depinde exclusiv de albine. Inutil să menţionăm că polenizarea este în principal treaba albinelor. Iar dacă plantele nu s-ar mai putea reproduce, fauna ar fi dispărea şi ea într-un timp foarte scurt. Mai mult decât atât, un studiu realizat de Centrul de Antreprenoriat în Apicultură al Universităţii Mayor din Santiago de Chile, cu sprijinul Fundaţiei pentru Inovare Agrară, a concluzionat că albinele sunt singurele fiinţe vii care nu poartă niciun tip de agent patogen.

Deoarece importanţa albinelor este crucială în ecosistemele planetei noastre şi au fost, de asemenea, declarate o specie ameninţată cu extincţia, trebuie să fim cu adevărat atenţi cu privire la acest aspect. Şi trebuie să acţionăm rapid întrucât mai avem câteva soluţii, ne asigură specialiştii în domeniu. Prin urmare, pentru a proteja aceste creaturi muncitoare, unii activişti consideră că ar trebui să interzicem imediat utilizarea pesticidelor toxice, să promovăm alternative agricole complet naturale şi ar trebui să monitorizăm cu atenţie sănătatea şi bunăstarea acestora.

Comentarii

comentarii