ALEGE VIAȚA! ACȚIUNE A POLIȚIEI ROMÂNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Săptămâna trecută, polițiștii din Caraș-Severin au desfășurat o acţiune pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză.
Au fost constatate peste 450 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute 5 permise de conducere pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, cu mai mult de 50 de km/h.

În perioada 14 – 20 noiembrie a.c., polițiștii au desfășurat, la nivel naţional, o acţiune pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză.

În urma activităților, au fost constatate 472 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 5 permise de conducere auto, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, cu mai mult de 50 de km/h.

De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!
– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

Cecilia Danet

PR IPJ C_S

Comentarii

comentarii