Politică

Alegeri locale anticipate – La Lapusnic, primar a fost aleasa liberala Mihaela Drăgilă cu 567 de voturi

În urma alegerilor de duminică, Mihaela Drăgilă este noul primar ales de locuitorii comunei Lăpușnicu Mare. În 49 de localităţi din ţară a fost organizat duminică alegeri parțiale pentru alegerea primarilor. Unii au demisionat ( Lala) alții au fost declarați incompatibili, alții sunt la pușcărie iar alții – au murit.

În Caraș-Severin, alegerile locale pentru funcția de primar au avut loc la Lăpușnicu Mare, funcție de primar de Lala. Pentru scaunul de edil al Lăpușnicului, s-au înscris trei candidaţi: Andrei Dârlean-PMP din Moceriș, Nicolae Popistaș-PSD și profesoara Mihaela Drăgilă-PNL. Cu șanse mari au plecat din start Popistas și Drăgilă. Pe Dârleanu – alegerile la care a fost candidat, l-au prins în Germania la muncă.

În fine, după acuzații reciproce între liberali social-democraţi (intimidări, încercară de manipulare și influențare a alegătorilor și deja obișnuitele vize de flotant pe ultima sută de metri, rezultatul alegerilor arată că Mihaela Dragilă PNL a primit 567 de voturi, Popistas PSD 514 voturi, iar Dârleanu – 15 voturi.

Alegerile au fost supervizate de membrii clubului Caras Severin al Asociaţiei ProDemocratia care au spus că nu au semnalat nereguli majore care să afecteze alegerile sau procesul electoral. De asemenea, pe surse am aflat că poliția a făcut unele verificări inopinate la adresele unde au fost înregistrați flotanți. Se pare că din punct de vedere legal, totul a fost în ordine. Flotanții erau acasă, ba unii erau chiar și în pijamale.

Comentarii

comentarii