Alegeri prezidentiale la Resita – Luminita Jivan VIDEO

Alegeri prezidentiale la Resita. Primul tur al alegerilor prezidențiale a început în întreaga țară azi-dimineaţă la ora 7, când secţiile de votare şi-au deschis porţile pentru cei mai conștiincioși alegători. Ca și la anterioarele alegeri, secţiile beneficiază de sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal. În Caraș-Severin sunt înscriși pe listele electorale permanente peste 265.000 de alegători.

La Reşiţa, startul votului a fost unul liniştit, fără incidente, aşa cum a fost, de fapt, şi campania electorală. Secţiile de votare n-au fost foarte animate la prima oră. Ca la fiecare scrutin, cei mai harnici alegători au fost şi de această dată seniorii. Persoanele mai în vârstă s-au trezit devreme şi au ţinut să-şi exercite cât mai repede dreptul de vot. Cu toții speră ca viitorul președinte să ducă țara spre mai bine.

 

Alegeri prezidentiale la Resita. Procesul electoral s-a desfășurat fără incidente. Deputatul Luminița Jivan și-a exprimat opțiunea electorală după amiază.

Ultimele date neoficiale de tip exit-poll, disponibile la partide, pentru ora 20.00, arată că lupta pentru locul 2 ar putea fi tranşată în diaspora. In Romania, au votat 8,6 milioane de alegatori. Rezultatele sunt partiale si sufera modificari de la o ora la alta.

Klaus Iohannis – 36%

Viorica Dăncilă – 23%

Dan Barna – 16%

Mircea Diaconu – 7%

Theodor Paleologu – 6%

Kelemen Hunor – 4%

Ramona Ioana Bruynseels – 2%

Alexandru Cumpănaşu – 1%

Potrivit specialiştilor, se estimează că din totalul voturilor exprimare, Diaspora ar însemna aproximativ 6%, voturi care ar urma să fie împărţite egal între Iohannis şi Barna, cu un mic procent pentru Paleologu.

Comentarii

comentarii