Aliatul nevăzut al organismului ! Cum ne menținem imunitatea în aceste zile ?

În plină Pandemie, sănătatea ne este pusă în pericol la fiecare pas. Panica și frica de a contacta temutul virus COVID îi determină pe mulți români să se izoleze la domiciliu. Această distanțare socială ne poate afecta sănătate psihică, dar și fizică, dacă pe perioada izolării nu ne alimentăm corespunzător. Atunci când ajungem la magazin, trebuie să ne îndreptăm atenția spre fructe și legume, care au un conținut mare de vitamine și substanțe ce ne protejează organismul.


Gustos și la îndemâna tuturor este un fruct despre care puține persoane știu, că are mai multe vitamine chiar și decât citricele obișnuite. Kivi este o sursă importantă de vitamina E, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor virale sau bacteriene. Vitaminele E, B6, A, C, K, acid folic, magneziu și calciu întăresc imunitatea și scad riscul de a ne îmbolnăvi în această perioadă. Semințele de kiwi conțin acizi grași omega 3, un stimulent pentru reducerea riscului de boli vasculare. Kiwi este un aliat în această perioadă pentru că specialiștii au demonstrat, că acesta poate preveni și afecțiunile căilor respiratorii.


Tradiționale și mereu de actualitate merele nu ar trebui să lipsească în aceste zile din casele românilor. Specialiștii ne spun că un consum regulat de mere stimulează sistemul imunitar și reduce riscul de a contacta gripă. Merele sunt surse bogate de vitamine, magneziu, fier potasiu și sunt aliatul cel mai bun dacă ne confruntăm cu stări febrile.


Pentru că în această perioadă stăm mai mult în locuințe un aliment, care ar trebui consumat cu regularitate este avocado. Acesta este un detoxifiant natural și are un conținut moderat de potasiu și magneziu, ajută la întărirea sistemului muscular, sistemului nervos și este bogat în vitamine. Poate fi consumat odată pe zi și adăugat în multe rețete, astfel am putea plusa cu faptul că fructul poate trezi în cei mai mulți dintre noi creativitatea.


Ghimbirul ar trebui consumat cel puțin odată la două zile. O cană de apă fierbinte în combinație cu ghimbir, lămâie și o linguriță de miere pot ajunge ,,energizantul” unei zile în care ne simțim obosiți, chiar dacă situația ne împinge să ne petrecem timpul mai mult în casă.


Usturoiul este considerat unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. De asemenea el se poate adăuga ușor în multe feluri de mâncare. Prin compoziția sa bogată în vitamine usturoiul previne răcelile și bolile gastro-intestinale.


Pentru că seniorii sunt cei mai expuși în aceste zile la virus, aceste fructe și legume sunt un aliat al organismului iar cumpărarea lor este accesibilă pentru buzunarul fiecărui român.

Un material de Alex Horvath

Comentarii

comentarii