Alimente care tin sub control nivelul de zahar din sange

A tine sub control nivelul de zahar din sange inseamna a te proteja de boli grave cum sunt obezitatea, diabetul, sindromul metabolic etc. In acest scop, dieta are rolul important, produsele din faina alba la care se mai adauga si zaharul fiind cele mai daunatoare.

Este adevarat ca dieta trebuie sa fie cat mai variata pentru a beneficia de nutrientii pe care ni-i ofera fiecare grupa de alimente in parte, dar pentru mentinerea nivelului scazut al zaharului in sange, exista unele alimente cu puteri mai mari decat altele. Iata care sunt acestea.

– Toate legumele in afara de cele care contin amidon (porumbul, cartofii, mazarea, orezul, pastele), amidonul fiind compus din lanturi de zaharuri care ridica nivelul glicemiei in sange.

Legumele nonamidonoase sunt sarace in calorii, dar, prin continutul mare de fibre contribuie considerabil la reglarea glicemiei si la mentinerea ei sub control.

– Pestele este alimentul care ofera organismului cel mai mare aport de acizi grasi omega-3, benefici prin proprietatile antiinflamatoare sanatatii inimii. In special pentru persoanele diabetice, pestele este un aliment care micsoreaza riscul de boli de inima, la care aceste persoane sunt mai mult expuse.

– Fructele de padure sunt alimente cu o incarcatura mare de antioxidanti si au efecte benefice in reducerea riscului de boli cardiovasculare si diabet. In acelasi timp au un rol important in metabolismul grasimilor, ajutand la scaderea in greutate; surplusul de kilograme si de grasime fiind in stransa legatura cu nivelul crescut de insulina si glicemie din sange.

– Painea integrala si cerealele integrale pe langa carbohidrati (zaharuri), contin multe fibre comparativ cu produsele din faina alba. In consecinta zaharurile din ele nu vor creste brusc nivelul glicemiei; eliberarea de zahar fiind lenta, nu va creste brusc nici nivelul de insulina.

– Grasimile sanatoase din nuci, seminte, migdale, avocado, ulei de masline au proprietatea de a scadea concentratia de zahar din sange (HbA1c) si in acelasi timp regleaza echilibrul dintre colesterolul rau si cel bun.

– Fasolea este un aliment care contine carbohidrati complecsi (cu eliberare lenta de zahar in sange). Pe langa acestia fasolea este bogata in proteine si fibre, calitati care o claseaza printre cele mai benefice alimente.

– Iaurtul natural fara nici un fel de adaus este alimentul ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa. Probioticele continute in iaurt sunt eficace nu numai unei digestii sanatoase, cat si in prevenirea diabetului zaharat de tip 1 sau de tip 2.

 

Citeste tu mai departe aici: https://www.curademiere.ro/alimente-care-tin-sub-control-nivelul-de-zahar-din-sange/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii