Alunecare de teren pe Dealul Cirengăului – Circulația pe DN6 afectată – coada de masini de mai multi km VIDEO EXCLUSIV

De mai bine de o săptămână se circulă îngreunat pe DN 6 sau European 70. Și aceasta din cauza unei tasări a carosabilului apărută în urma unei alunecări de teren la km 397 la baza dealului Cirengău la intersecția cu DN 57 Iablanița – Bozovici. În acest loc,  pe o porțiune de aproximativ 300 de metri au apărut crăpături la partea carosabilă, creându-se o diferență de nivel care afectează circulația rutieră. Diferența de nivel este și de 30 cm în unele locuri – fapt ce pune mari probleme conducătorilor auto – mai ales la autotirurile și autovehiculelor cu garda joasă.  

În zonă a fost instalată semnalizare rutieră temporară, iar două echipaje din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin acționează pentru dirijarea circulației și prevenirea evenimentelor în trafic.

Săptămâna trecută au fost făcute lucrări de remediere la tasarea produsă anterior pe DN 6 în zona localității Mehadia, dealul Plugovei. S-au făcut lucrări la șanțuri de gardă, un dren longitudinal de 50 metri lungime, excavații, trei drenuri transversale pentru captarea infiltrațiilor de apă din sistemul rutier, s-a refăcut apoi sistemul rutier cu geotextile, piatră brută, balast, strat de piatră spartă și trei straturi de asfalt.

Dar în cursul zilei de luni, drumul a luat-o din nou la vale și s-a ajuns în aceiași situație. DN6 este drumul care leagă Banatul de Oltenia prin partea de vest a țării și este deosebit de circulat, mai ales acum când miile de olteni care s-au mutat la Timișoara sau în Banat, se întorc de la sat, din zonele natale unde au petrecut sărbătorile pascale.

În plus, aceasta este cea mai folosita ruta de câtre șoferii bulgari sau greci, în general transportatorii internaționali, care intra sau ies din țară prin punctele de frontieră de la Calafat și cele din vestul țării.  

 Drumarii au intervenit din nou astăzi, în regim provizoriu, însă trebuie făcută o expertiză geotehnică pentru a vedea care este cauza cedării. Momentan se efectuează lucrări pentru remedierea provizorie a situației. Conducătorii auto sunt atenționați să respecte semnalizarea rutieră instituită, precum și indicațiile polițiștilor rutieri și să dea dovadă de răbdare și să circule cu atenție sporită.

Pe ,,surse” am aflat că în cazul în care drumul va ceva din nou, poliția rutieră va solicita închiderea acestuia. Luni, coada de autovehicule s-a întins pe mai bine de 30 de km.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Alunecare de teren pe Dealul Cirengăului – Circulația pe DN6 afectată – coada de masini de mai multi km VIDEO EXCLUSIV

  1. DN6 este drumul care leagă Banatul de Oltenia prin partea de vest a țării și este deosebit de circulat, mai ales acum când miile de olteni care s-au mutat la Timișoara sau în Banat, se întorc de la sat, din zonele natale unde au petrecut sărbătorile pascale. Esti foarte tare cu fraza asta

Comments are closed.