Am intalnit si turism civilizat, fara gunoaie – Luna si bec la Garana VIDEO

Am intalnit si turism civilizat fara gunoaie. Se stie că la încheierea marilor evenimente cu mii de oameni, în locul respectiv să rămână tone de gunoaie.  Sau fel de fel de lucruri aruncate. Trebuie să recunoaştem că acest lucru nu se întâmplă numai la noi. Se întâmplă mai peste tot, în toată lumea unde oamenii petrec in număr mare.  Dar, mai sunt şi excepţii. La Garâna, timp de 4 zile s-a desfăşurat cel mai mare festival de jazz în aer liber din Europa de sud-est. Şi vorbim aici de peste 20.000 de oameni în 4 zile şi patru nopţi de spectacol şi concerte sub cerul liber.

O parte dintre turiştii sosiţi la Garâna din toată lumea şi din toată ţara, s-au cazat la pensiuni şi hoteluri. Rezervările au fost făcute de anul trecut. Dar, cea mai mare parte, s-au cazat la cort în Poiana Lupului la câţiva zeci de metri de scenă unde au avut loc spectacolele.

 

Şi din moment ce vorbim de cort, automat vorbim de gătit, trăit şi petrecut …ca la cort. Şi cu toate că vorbim de 4 zile şi patru nopţi petrecute în aer liber, timp în care s-a gătit, s-a făcut foc şi restul activităţilor, azi, la terminarea festivalului şi după ce lumea a plecat, locul a rămas perfect curat.

 

Oamenii şi-au strâns corturile, şi-au făcut bagajele, dar în acelaşi timp, au strâns resturile rămase de la ambalaje. De la activitatea de zi cu zi. Toate au fost puse în saci menajeri. Iar sacii, au fost duşi la drum, pentru a putea fi ridicaţi de maşina de salubritate.

 

Am intalnit si turism civilizat fara gunoaie. Turiştii spectatori spun că n-au făcut altceva decât să lase locul aşa cum l-au găsit. Ba mai mult, unii au adunat şi ce a mai rămas de la alţi turişti care au plecat astă noapte. Unora le-au mai scăpat pe ici, pe colo, câte un ambalaj sau o pungă. Ei spun că nu au făcut altfel decât să se comporte normal, aşa cum ar trebuie că fiecare să o facă la rândul său cu natura.

Comentarii

comentarii