Ambrozie în spatele blocului de pe Bd-ul Republicii nr 6 Micro II

Vox populi! Ambrozie în spatele blocului de pe Bd-ul Republicii nr 6 Micro II. Poate vede cine trebuie.

Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia

(1) Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

Ce este alergia la ambrozie?

Ambrozia face parte dintr-o familie de plante sau buruieni care sunt un alergen extrem de intalnit. Cand o persoana inspira polenul de la ambrozie, sistemul sau imunitar poate reactiona de parca ar fi vorba de o substanta ce cauzeaza o boala, iar acea persoana poate sa aiba simptomele unei alergii.

Ce este ambrozia?

Ambrozia este o planta salbatica (buruiana), ce creste in special pe campuri, la marginea oraselor, sau in zonele cu buruieni de pe terenurile virane. Polenizarea are loc la sfarsitul verii si inceputul toamnei, inainte ca vremea sa devina foarte racoroasa. Polenul este raspandit de vant si este atat de fin, incat nu il putem observa cu ochiul liber, cum se intampla in cazul altor factori alergeni, cum ar fi puful plopilor, primavara.

Ce trebuie sa stii daca esti alergic la ambrozie?

Cantitatea de polen de ambrozie din aer este mai mare dimineata, de aceea este posibil ca simptomele cauzate de alergia la ambrozie sa fie mai puternice in prima parte a zilei. De asemenea, in zilele cu vant puternic si uscat, concentratia de polen de ambrozie din aer creste. O persoana poate sa intre in contact cu polenul de ambrozie prin simplul fapt ca respira aerul cu particule de acest gen, asa ca este foarte greu de evitat acest polen.

Cand este sezonul ambroziei sau perioada cand ambrozia inflorita ne provoaca cele mai mari neplaceri?

Exista mai multe tipuri de ambrozie, iar buruiana aceasta, de regula, elibereaza polenul intre lunile august si septembrie. O singura planta de ambrozie poate elibera pana la un miliard de particule de polen, care dau nastere altor plante si care provoaca alergii sezoniere semnificative. De regula, polenul de ambrozie apare intre lunile august si jumatatea lui octombrie, iar „varful” este atins in luna septembrie.

Cantitatea de polen din aer este, de regula, cea mai mare intre orele 10 dimineata si 3 dupa-amiaza, in functie de vreme. Ploaia si temperaturile scazute pot ajuta la scaderea concentratiei de polen de ambrozie din aer.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments