Amenzi si sanctiuni pentru curatenie si depozitare

În urma unor sesizări privind depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor menajere, Primăria Municipiului Reşiţa pune în vedere societăţilor comerciale de pe raza municipiului să respecte normele legale privind depozitarea acestora.

Menţionăm faptul că unii agenţi economici depozitează gunoiul menajer în coşurile stradale sau în cutii de carton, amplasate în faţa societăţilor comerciale, acesta răspândindu-se pe suprafaţa pietonală şi pe cea carosabilă.

Potrivit HCL nr. 69/2014, operatorii economici au obligaţia să asigure curăţenia şi ordinea la locurile stabilite, să asigure depozitarea reziduurilor menajere, a deşeurilor din ambalaje şi a ambalajelor în conformitate cu dispoziţiile legale, sens în care sunt obligaţi să asigure prin mijloace proprii valorificarea sau eliminarea deşeurilor ori predarea acestora la unităţi autorizate.

În caz contrar, vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legii.

Cabinet Primar

Comentarii

comentarii

One thought on “Amenzi si sanctiuni pentru curatenie si depozitare

  • 26 ianuarie 2015 la 13:23
    Permalink

    Ar fii o idee foarta buna respectarea acestor sanctiuni pentru ca  oamenii nu au bunavointa sa pastreze curatenie. Poate daca se vor simtii amenintati o sa fie mai atenti unde arunca deseurile.

Comentariile sunt închise.