America – șocată de ce a descoperit în România – iată o parte din adevăr

Este un material mai lung, dar care merită citit. De aceea, InfoCs a decis să-l împartă în patru episoade.  Ştiu că sunteţi, toţi, ocupaţi, iar articolul ăsta este cronofag! Dar adevărul care se desprinde din lectură lui,este DEVASTATOR! Deci, iată ordinea cronologică a evenimentelor:

1982 – România este supra îndatorată la FMI cu 11 miliarde de dolari. FMI şantajează România să-şi vândă resursele.
La sfârşitul anului 1982, România atingea vârful datoriei externe de 11 miliarde USD, fiind dependentă de Fondul Monetar Internaţional.
Ceauşescu a folosit aceşti bani ca să industrializeze întreaga Românie
Presată de FMI, țara noastră ar fi urmat să intre în blocaj financiar şi încetare de plăţi urmând a fi nevoită să-și vândă resursele naturale cum s-a întâmplat 25 de ani mai târziu.

1985 – Ceauşescu rupe acordul cu FMI, şi hotărăşte plata integrală a datoriei externe a României
Numai că Nicolae Ceauşescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotărând după 1985 să facă plata tuturor datoriilor externe înainte de termen, România ne mai intrând în capcana tranzacţiilor bursiere întinsă de FMI și a vânzărilor pe bursele internaționale ale unor active ale Statului Român.
Din cauza FMI-ului, mare parte din producţia agricolă şi industrială a ţării a trebuit să ia calea exportului, creând deja cunoscutele cozi la produsele alimentare. Agentul termic a fost raţionalizat şi benzină a fost distribuită pe cartelă.

1982 – 1989 FMI şi Băncile Internaţionale crează un blocaj financiar extern la adresa României
Propaganda și planul Est-Vest (Rusia-Occident) pentru debarcarea lui Ceauşescu se puseseră deja în mișcare.
Aşa se face că, începând din 1987, într-o țară aflată sub un blocaj financiar extern, s-a dezlănţuit o campanie intensă de diabolizare a lui Ceauşescu prin intermediul presei occidentale. Posturile de radio Europa Liberă şi Vocea Americii au lansat în premieră zvonul că Gorbaciov stabilise un înlocuitor al lui Ceauşescu, care ar fi fost nimeni altul, decât Ion Iliescu.

Martie 1989 – Ceauşescu rupe încercuirea FMI şi reuşeşte să ramburseze integral datoriile cu sacrificii mari din partea populației
În martie 1989, însă, Ceauşescu reuşise să ramburseze integral datoriile cu sacrificii mari din partea populației. În plus, România mai avea în băncile sale un plus de 3,7 miliarde USD şi creanţe de 7-8 miliarde USD.

Decembrie 1989 – Ceauşescu este împuşcat de Crăciun de oamenii Moscovei Oamenii Moscovei (Iliescu, Brucan, Kostyal, Militaru, Roman) îl îndepărtează pe Ceauşescu de la Putere şi îl execută în chip barbar de Crăciun, pe 25 Decembrie 1989.

Va urma

Un material preluat. Citeste mai multe aici: http://anatolbasarab.ro/america-este-socata-de-ce-a-descoperit-in-romania/

Comentarii

comentarii