Utilitare

ANM: Temperaturi cum nu au fost în ultimele decenii – vremea în noiembrie

Noiembrie nu va fi o lună foarte friguroasă, temperaturile pot ajunge la peste 15 grade, iar iarna își intră în drepturi din luna ianuarie, potrivit meteorologilor.

„De azi (marți), vremea este într-un proces de ameliorare. Precipitațiile vor fi mai puține, iar vântul va slăbi în intensitate. (…) Diminețile vor fi foarte răcoroase. În depresiuni e posibil ca temperatura să scadă sub minus 5 grade.

fallen leaves in autumn forest at sunny weather

Vestea bună este că pe parcursul următoarelor zile, vor fi temperaturi din ce în ce mai ridicate. Pe partea de sud a țării noastre, este posibil ca luna noiembrie să aibă o temperatură medie peste normele climatologice, mai cald decât a fost în ultimele decenii – în medie, temperaturi de peste 15 grade. În Capitală, vremea este în încălzire. Diminețile vor fi reci. După 3 noiembrie sunt așteptate schimbări ale climei. Iarna cu manifestările cela mai severe va fi în lunile ianuarie și februarie”, a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni (noiembrie – ianuarie)

Meteorologii au emis şi o prognoză pentru următoarele trei luni. Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, a spus meteorologul de serviciu Dinu Mărășoiu.

Noiembrie
Vremea caldă se menține în sud, est și în vest, dar se răcește spre finalul lunii.

Sunt posibile ninsori în nord, la munte și precipitații în centru, nord, est și la munte.

Decembrie
Precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte.

Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru.

Ianuarie
Vreme rece și ninsori în nord și în centru. Meoerologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Precipitații mai abundente sunt prognozate în vest și în centru.

Comentarii

comentarii