Turism

ANM – Vremea în următoarele două săptămâni – prognoza meteo

Prognoza meteo până pe 7 iulie. Cum va arăta vremea în țara noastră

Meteorologii au transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va răcori treptat în următoarele zile, dar apoi temperaturile vor începe să crească din nou la începutul lunii iulie. Vremea călduroasă va cuprinde toată țara. Instabilitatea atmosferică se va face simțită în mai multe zone din România.

Prognoza meteo pentru Banat

În zona Banatului vremea se va încălzi până în jurul datei de 27 iunie. Maxima va crește de la 28 de grade Celsius până la 32 de grade. Ulterior, vremea se va răcori cu câteva grade, iar la sfârșitul lunii iunie temperaturile maxime vor reveni la valoarea de 28 de grade Celsius. La finalul prognozei temperaturile vor atinge valori cuprinde între 30 și 32 de grade Celsius. Pe arii restrânse vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, în primele și în ultimele zile ale prognozei meteo.

Prognoza meteo pentru Crișana

Vremea va fi extrem de plăcută, iar la mijlocul săptămânii temperaturile maxime vor atinge pragul de 34 de grade Celsius. În ultimele zile ale lunii iunie vremea se va domoli puțin, iar maximele vor fi cuprinse între 27-28 de grade Celsius. În prima săptămână a lunii iulie vremea călduroasă va reveni, iar mercurul va urca în termometre până la 30 de grade Celsius. Temperatura minimă se va încadra în intervalul 16-18 grade. Și în Crișana sunt așteptate manifestări ale instabilității atmosefrice care vor aduce averse, descărcări electrice și furtuni.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Până pe 27 iulie temperaturile vor fi în creștere și vor ajunge până la valoarea de 33 de grade Celsius. În următoarele 3 zile temperaturile vor scădea brusc cu 8 grade. În prima săptămână a lunii iulie maximele se vor încadra în intervalul 28-30 de grade. Și în această zonă a țării vremea va fi instabilă, în special în primele zile ale prognozei, dar și după data de 1 iulie.

 

Comentarii

comentarii