Ansamblul Barzava duce traditia mai departe „În Banat de sărbători“ VIDEO

Ansamblul Barzava a venit cu traditia asa cum se face. Ansamblul de Cântece și Dansuri „Bârzava“, cu sprijinul Consiliul Local și al Primăriei Municipiului Reșița, alături de nenumărați sponsori, au organizat aseară în sala Cinematografului „Dacia“, din Lunca Bârzavei, un amplu spectacol de cântece și dansuri populare, intitulat „În Banat de sărbători“.

 

 

Spectacolul susținut de Ansamblul de Cântece și Dansuri „Bârzava“, este unul tradițional și a ajuns la cea de-a IX-a ediție. Sala Cinematografului „Dacia“, din Reșița a fost neîncăpătoare. A devenit deja o tradiție ca în preajma Crăciunului, Ansamblul „Bârzava” să se prezinte în fața publicului cu un megaspectacol.

La Reșița, tradițiile folclorului românesc, în general, și ale celui bănățean, în special, sunt păstrate și promovate. Au demonstrat-o, aseară, dacă mai era cazul, membrii Ansamblului „Bârzava”, tinerii care iubesc Banatul și România și care au făcut din dansul popular o pasiune. Ei au evoluat în fața publicului reșițean, alături de soliști vocali și instrumentiști.

Pe lângă Consiliul Local și Primăria Reșița, un rol important l-au avut cei doi instructori și responsabili de bunul mers al ansamblului, Meri Aghescu și Petre Bagiu, neobosiți activiști în plan cultural și, în special, în promovarea și păstrarea folclorului românesc și, în mod special, al celui bănățean.

 

Spectatorii au avut parte de suite de dansuri populare sârbești și din toate regiunile țării.

Ansamblul Barzava a venit cu traditia asa cum se face. Știre în curs de actualizare.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii