Anveloparea blocurilor de pe Bd. Republicii ar putea ajunge la aproape 4000 de euro de apartament

Proiectul privind anveloparea blocurilor din Reșița cu finanțare europeană pe care intenționează să-l demareze primăria ar putea costa aproape 4000 de euro pentru un apartament. Acest aspect i-a atras atenția consilierului local Gabriel Dinu care pentru a doua oară a adus în discuție, în plenul unei ședințe, suma exorbitantă la care vor ajunge lucrările de investiții privind obiectivul ”Creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuințe – Bulevardul Republicii”.

”Aproape 4000 pentru un apartament este enorm, sincer, chiar este enorm, în situația în care orice cerere de ofertă, de unde vreți dumneavoastră, chiar și de la București, nu ajunge la mai mult de 2000 de euro, 1500, ceva de genul acesta. Eu la blocul meu am plătit 1.000 de euro, pentru un apartament cu 3 camere”, a explicat consilierul PSD.

Pentru a explica de unde suma aceasta, viceprimarul specialist în ale construcțiilor, Paul Vasile, a precizat că pe lângă anvelopare, finanțarea prin POR implică și modernizare lifturi, modernizarea casa scării, iluminat casa scării, izolat terase, izolat subsoluri. ”Să nu uitați că la aceste documentații pentru studiile de fezabilitate sunt prețuri maximale… Nici să nu vă gândiți că în urma licitațiilor ne vom apropia sau vom merge pe acele prețuri. Sunt prețuri maximale din cataloage”, a mai adăugat Paul Vasile, deși cunoscătorii susțin că prețurile de final se apropie de cele maximale. Așadar, cota parte a proprietarului, de 20% din valoarea totală, se apropie de 100% de cât ar costa o anvelopare în particular cu o firmă din Reșița.

”Au fost discuții cu asociațiile de proprietari, li s-a explicat documentația. Ce să vă zic? Una este să faci o anvelopare cu 1.500 de euro de apartament cu o firmă din Reșița, cu lucrări neurmărite de diriginți de șantier, cu materiale la care controlezi mai mult sau mai puțin certificatele de calitate și altceva este să faci o anvelopare conform tuturor standardelor”, a argumentat viceprimarul.

Primăria a depus documentația spre avizare pentru a doua tranșă de blocuri de pe Bulevardul Republicii, cuprinse anul acesta în proiectul de anvelopare pe care intenționează să-l demareze administrația locală, 16 noiembrie fiind ultima zi de depunere a documentației.

Comentarii

comentarii

One thought on “Anveloparea blocurilor de pe Bd. Republicii ar putea ajunge la aproape 4000 de euro de apartament

Comments are closed.