Apa de la robinet pe care o bei este probabil plină de mici bucăți de plastic, acoperite de agenți patogeni

Publicația britanică the Guardian tocmai a raportat un nou studiu major, care arată că miliarde de oameni din întreaga lume consumă apă contaminată cu particule de plastic. În același timp, branduri precum Coca-Cola au cheltuit în 2015 nu mai puțin de 900 000 de euro pentru lobby la nivelul UE. Lobby-ul este menit să-i determine pe oficialii europeni să nu înăsprească măsurile privind producția și reciclarea materialelor plastice.

Spune-i și tu acum Comisiei Europene să adopte o strategie fermă de reducere a deșeurilor din plastic. Întâlniri și negocieri între instituțiile UE și industrie vor avea loc chiar la acest final de lună. Semnează și tu petiția, alătură-te celorlalți 450.000 de cetățeni din Europa [1].

Semnez și eu

Datorită eforturilor de lobby ale marilor branduri din industria alimentară, râurile și mările noastre se transformă treptat în imense depozite de deșeuri din plastic. Eforturile de a reduce producția de plastic și de a crește reciclarea au fost deraiate în mare măsură, deși imagini cu păsări și balene sufocate cu plasticul înghițit au făcut înconjurul lumii.

Dar, în sfârșit, avem o șansă pentru schimbare. Până la sfârșitul anului, Comisia Europeană va lansa o nouă strategie privind plasticul. Fie decizia va schimba cu adevărat regulile jocului, fie plasticul va continua să se reverse peste planeta noastră.

Împreună, putem să ne asigurăm că vocile noastre sunt auzite mai tare decât cele ale grupurilor de interese. Te alături și tu demersului nostru comun?

Trebuie să ne asigurăm că strategia Comisiei privind plasticul va duce la progrese reale privind reciclarea materialelor plastice și interzicerea aditivilor toxici din procesul de fabricație.
Pe durata negocierilor pentru noua strategie, o amplă campanie prin panouri stradale va împânzi cartierul european din Bruxelles. Costurile de afișare sunt acoperite exclusiv cu bani provenind de la cetățeni. Acestui demers s-au alăturat deja și 140 membri Declic. Semnează și tu petiția pentru a fi sute de mii de voci care cerem Uniunii Europene măsuri ferme pentru a opri potopul de plastic. Semnăturile vor fi depuse la Bruxelles pe 26 septembrie.
Pentru o lume fără plastic!
Roxana și echipa de-clic

Comentarii

comentarii