Apă din belşug și turiști la Cascadele Bigăr și Cârșa din Cheile Minișului VIDEO

Ploile din ultimele zile şi mai ales, topirea bruscă a zăpezii, a dus la creşterea debitelor în tot județul Caraș Severin. Şi vorbim aici de râuri, de pâraie sau de izbucuri. Un asemenea debit de apă se poate vedea la Izbucul Coronini – izvoarele Cascadei Bigăr din Cheile Minișului.

Izbucul are un debit așa de puternic încât apele se prăvălesc la vale cu o viteză foarte mare. Apa a umplut albia pârâului, iar clopotul de calcar al cascadei aproape nu se mai vede. Este acoperit în totalitate de apa spumoasă.

Peisajul spectaculos, aerul proaspăt și gălăgia provocată de viteza cu care curge apa pe cele două cascade Bigăr și Cârșa, au atras turiști din toate colțurile țării în acest sfârșit de săptămână. O parte din vizitatori au venit tocmai de la București să facă câteva poze la Cascada Bigăr. Au renunțat la Valea Prahovei pentru că acolo este foarte aglomerat, au venit pe Valea Almăjului pentru că se simt mai bine și mai în siguranță pe timp de pandemie.

Alți turiști au venit special acum fiindcă știau că după topirea zăpezii, pe cascadă curge multă apă. Cert este că cu toții s-au simțit foarte bine, au rămas plăcuți impresionați de ce le oferă natura în această perioadă. S-au făcut multe poze, care cel mai probabil o să fie postate pe rețelele sociale.

Cascada Bigăr este cel mai vizitat obiectiv turistic din Banatul Montan, pe aici trec zeci de mii de turiști anual. Zona Văii Almăjului este pe harta turistică a României. Cheile Nerei, Lacul Dracului, Morile de la Rudăria, Cascada Bigăr și Cârșa și alte obiective turistice, fac din această depresiune un loc foarte vizitat în ultimii ani de turiști din țară dar și din străinătate.

O frumusețe aparte o are și cascada Cârșa aflată la câțiva km în amonte pe același curs al Minișului în cheile ce-i poartă numele. Acum are apă din belșug și seamănă perfect cu un voal de mireasă.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

One thought on “Apă din belşug și turiști la Cascadele Bigăr și Cârșa din Cheile Minișului VIDEO

Comentariile sunt închise.