Aparat de detectare a virusului SARS-CoV-2 la Caransebes

Un nou aparat de diagnosticare a infecției cu virusul SARS-CoV-2, va fi funcțional în Banatul de munte. Este vorba de aparatul real time PCR de la Caransebeș. Acesta va servi testării pacienților și personalului unității medicale și va scădea considerabil timpul de așteptare a rezultatului testului.

La Caransebeș, va fi funcțional în cel mult două zile un nou aparat de testare a suspecților de COVID-19. Aparatul RT PCR este cel achiziționat de Consiliul Județean Caraș-Severin. În aceste zile, la spitalul caransebeșeasan, vor ajunge și reactivii necesari depistării virusului SARS-CoV-2. Aparatul va scădea considerabil timpii de așteptare a rezultatelor testării.

Dacă în momentul de față rezultatele ajung în 12 până la 16 ore de la Reșița, odată cu opreraționalizarea echipamentelor de la unitatea medicală din municipiul de pe Timiș și Sebeș, acesta va fi redus la maxim 4 ore.

Cei care vor să își facă acest test la cerere, contra cost, vor trebui să se îndrepte spre centre de analize private. Aparatul de testare va deservi pacienții, respectiv personalului Spitalului din Caransebeș.  

Comentarii

comentarii