Apelurile telefonice ratate din străinătate, o nouă modă de a face bani

Apelurile telefonice ratate din străinătate reprezintă o nouă modă de a face bani. Escrocheriile cu apeluri telefonice nu sunt o premieră, dar de data aceasta autorii au trecut la un alt nivel pentru a le da o notă de autenticitate. Este bine de știut că dacă pe telefon vă apar apeluri pierdute din țări precum Serbia, Guatemala, Albania sau chiar Republica Moldova, nu trebuie să sunați înapoi! Dacă o veți face atunci facura dumneavoastră se va încărca grosolan.

 

Apelurile telefonice ratate din străinătate, o nouă modă de a face bani

Gestul de a suna înapoi vă poate costa cu până la 60 de euro/minut. Nici măcar poliţia nu vă poate ajuta pentru că este aproape imposibil să dea de urma escrocilor. Apelurile suspecte vin de la hackeri care închiriază linii cu suprataxă. Sute de români s-au plâns în ultima perioadă că au fost păcăliţi astfel. Ca să nu fiţi suprataxaţi nu trebuie să răspundeţi la apeluri din ţări deja specificate, dar lista continuă cu Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227) şi Rusia cu prefixul (+7).

 

Trebuie să știți că asemenea înşelătorii sunt bine puse la punct, iar persoana de la capătul firului nu poate fi identificată. Cei păcăliţi cu greu mai pot recupera banii pentru că hackerii sunt aproape imposibil de identificat. „Recomandăm utilizatorilor de telefonie fixă sau mobilă să nu sune înapoi către destinaţii necunoscute cu care nu interacţionează în mod deosebit”, spunea Cătălin Neagoe, director la Divizia de Telefonie Fixă şi Comunicaţii Mobile Digi

Comments

comments

Powered by Facebook Comments