Aproape 1000 de firme carasene au pus lacatul pe usi

Aproape 1000 de firme carasene au pus lacatul pe usi. Numărul firmelor cărăşene care şi-au suspendat sau şi-au restrâns activitatea ca urmare a pandemie de COVID-19 este de peste 900, până la această dată. Numărul acestora a crescut peste 250 față de luna aprilie.

Angajatii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de muncă din Caraş-Severin sunt asaltați de cereri din partea agenților economici care solicită şomaj tehnic pentru angajatii lor. In doar 8 zile firmelor cărăşene au transmis 923 de cereri. Numărul salariaților care vor primi şomaj tehnic este de 5.287. Comparabil cu inceputul lunii precedente nr. A crescut de aproape 2 ori. De asemenea reprezentatii Agenției Judeteane pentru Ocuparea Forței de muncă au şi o serie de recomandări pe agenții economici din Banatul Montan.

Aproape 1000 de firme carasene au pus lacatul pe usi. In luna aprilie AJOFM a virat peste 5,7 milioanele de lei pentru plata şomajului tehnic a circa 9800 de salariați din 654 de firme care isi desfasoara activitatea in caras-severin.

Comentarii

comentarii