Aproape 1200 de doze de vaccin din lotul Astra Zeneca cu probleme, au fost distribuite in Caras Severin in luna februarie VIDEO

Aproape 1.200 de cărășeni au fost imunizați cu vaccin Astra Zeneca din lotul pentru care s-a decis suspendarea vaccinării. Reprezentanții din domeniul sănătății spun că nu au fost însă raportate reacţii adverse semnificative.

„Începând cu data de 15.02 au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova”, a transmis CNCAV.

În Banatul de munte funcționează două centre de vaccinare care administrează vaccin produs de compania Astra Zeneca. Aici, au ajuns, în luna februarie, aproximativ 1.200 de doze de vaccin din lotul ABV2856, lot retras de Italia, este oprit de la vaccinare şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România.

„În prezent în Caraș-Severin nu se administrează doze de vaccin Astra Zeneca din lotul ABV 2856, deci, potrivit instrucţiunii 109 din 11.03.2021 a CNCAV, nu e cazul să fie puse aceste doze în carantină, pentru că de la începutul lunii martie nu le mai primim. Dar, pe parcursul lunii februarie 2021 au fost distribuite din acest lot 1.190 de doze. Nu au fost însă raportate reacţii adverse semnificative”, au transmis reprezentanții DSP Caraș-Severin.
În acelaşi timp, se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România.

Comentarii

comentarii