Aproape 200 de copii au luat startul la ,,Cupa Mărţişor la înot” VIDEO

Aproape 200 de copii au luat startul la Cupa Mărţişor la înot. Competiţia a fost găzduită la Complexul Municipal de Sport și Sănătate din Reșița şi face parte din programul municipalităţii „Sănătate prin înot”.
Piscina Bazinului Olimpic din Reşiţa s-a umplut de copii în weekendul trecut. Micuţii s-au întrecut la probe de ștafetă sportiv-distractivă în cadrul ,,Cupei Mărţişor” la înot. Competiţia face parte din proiectul Primăriei municipiului Reşiţa “Sănătate prin înot”. Acesta cuprinde o serie de activități pentru copii, și are ca scop atragerea și implicarea lor în activități sportive pentru distracție și recreere, dar și descoperirea tinerelor talente.

“În acest an, Primăria Reșița, împreună cu Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern, dorește să organizeze un număr cât mai mare de competiții, prin care să se promoveze, în primul rând, toate ramurile de sport care se practică în Reșița. S-a începutul cu înotul. Vom continua cu alte sporturi, iar înotul va fi prezent aproape în fiecare lună în calendarul primăriei”, a declarat directorul Clubului Sportiv Școlar din Reșița, Marius Crețeanu.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Reșița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș – Severin și Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern.

„Cupa Mărţişor ” a fost organizată de Primăria Reşita pentru copiii de la cursurile de iniţiere din Reşita şi Caransebeş. Vorbim de cursuri de inițiere, nu de cursanții de la înotul de performanţă. Au participat elevii instructorilor de la bazinul de înot din Reșița, dar şi elevii lui Bogdan Ibănișteanu de la Caransebeş. Sportivul – în prezent antrenor de înot, a venit la Reșița număr de 50 de copii, răspunzând astfel invitației directorului Luminița Dobrescu.

Tânărul antrenor de înot – fost înotător de performanță cu o mulțime de medalii și cupe la activ, spune că: ,,A fost prima „ieşire” pentru elevii mei, cu excepţia a doi copii cu care am fost şi la Timişoara la o competiţie. A fost o iniţiativă foarte frumoasă şi interesantă şi speram să mai aibă loc astfel de acţiuni comine deoarece am venit şi eu şi copiii cu mare bucurie să luăm parte la această competiție. A fost un eveniment de promovare a înotului unde au participat aproximativ 200 de copii din Reşita şi Caransebeş de la clubul Dynamic Gym & Spa. Prin astfel de acţiunii, vrem să arătăm oamenilor şi copiilor cât de importantă, frumoasă şi sănătoasă este mişcarea, şi cât de frumos este acest sport” a mai spus Bogdan Ibănișteanu!

Comentarii

comentarii