Aproape 25% din populatia judetului refuza vaccinarea VIDEO

Aproape 25% din populatia judetului refuza vaccinarea. Vaccinarea – a fost subiectul principal al discuției dintre reprezentanții Direcției de Sănătate publică din Caraș-Severin și medicii de familie. Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean din Banatul Montan.

Aproape 50 de medici de familie din Caraș-Severin, au fost prezenți la întâlnirea cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Principală temă de discuții a fost vaccinare. Medicii de familie au ridicat o serie de probleme cu care se confruntă de la distribuția defectuasă, până la refuzul nejustificat al unor părinți de a-și vaccina copii. În lipsa unei legi care să facă obligatorie vaccinarea, singura soluție este informarea corectă și constantă.
În Caraș-Severin, rata de vaccinare este de 60-75% însă, nu este suficient. Aceasta este părerea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică. Aceștia au propus înființarea unei comisii mixte care să încerce să găsească soluții la problema renunțării la vaccin.
Aproape 25% din populatia judetului refuza vaccinarea. În Caraș-Severin, continuă acțiunile din calendarul vaccinari atigripale. Până la sfârșitul acestui sezon, județului Caraș-Severin va primi 11.640 de doze, conform populației catagrafiate pentru a fi eligibilă la vaccinare antigripală.

Comentarii

comentarii