APROAPE 400 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE AU FOST APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI ÎN WEEKEND

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 397 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 260 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 10 permise de conducere.

În perioada 19 – 21 mai a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 397 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 260 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și 7 pentru depășire neregulamentară. Au fost constatate 5 infracțiuni.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, a limitelor legale de viteză și pentru consum de alcool.

Și în această săptămână poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

***
La data de 19 mai a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din Bocșa au depistat pe raza localității Ramna un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din localitate.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean din Reșița unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
~
La data de 21 mai a.c., în jurul orei 00.40, un echipaj mixt format din polițiști rutieri și polițiști ai Secției 7 de Poliție Rurală Moldova Nouă au procedat la oprirea unui autoturism care circula dinspre Moldova Nouă spre Pojejena.
Întrucât conducătorul autoturismului în vârstă de 43 de ani, din Moldova Nouă, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 02.35, același echipaj de poliție a depistat pe șoseaua Nicolae Titulescu din Moldova Nouă un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 26 de ani, din localitate.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spitalul din localitate unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
~
În aceeași zi, în jurul orei 04.20, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, au oprit pentru control un autoturism pe strada Calea Severinului din municipiul Caransebeș.
Polițiștii au identificat la volanul autoturismului un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Mehadia pe care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În jurul orei 19.30, pe bulevardul Republicii din municipiul Reșița a avut loc un accident rutier.
Un bărbat de 30 de ani, din Reșița, a efectuat o menevră de mers înapoi fără să se asigure și a acroșat o femeie de 23 de ani, din Bocșa, angajată regulamentar în traversarea străzii dinspre aleea Dacia spre aleea Țarcului. Ulterior, bărbatul a părăsit locul accidentului.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a femeii, aceasta fiind transportată la Spitalul Județean din Reșița pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul autoturismului nu se afla sub influența alcoolului.

Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale.

Comentarii

comentarii