Arestat de politisti – Beat si fara permis la volan si recidivist pe drumurile publice

Polițiștii din Oțelu Roșu au efectuat cercetări față de un bărbat de 42 de ani, care ar fi săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă Caraș-Severin.

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Secției 10 de Poliție Rurală Oțelu Roșu au depistat pe raza localității 23 August un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Zăvoi. Bărbatul nu poseda permis de conducere și avea o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 21.30, pe strada Hațegului din Oțelu Roșu, bărbatul a fost depistat din nou la volanul unui autoturism pe care l-a condus fără a deține permis de conducere, fiind implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Deși emana halenă alcoolică, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea probelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, același bărbat a fost depistat în trafic, pe strada Mihai Eminescu din Oțelu Roșu, fără permis de conducere. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice și refuzul de la recoltarea de mostre biologice.
S-a procedat la reţinerea pentru 24 de ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat magistraților Judecătoriei din Caransebeș în vederea luării măsurilor procesuale.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra necesităţii respectării legislaţiei, siguranţa rutieră fiind o prioritate a Poliţiei Române. Măsurile preventive, inclusiv privative de libertate vor fi aplicate cu fermitate maximă de poliţişti în toate cazurile în care inconştienţa la volan şi nerespectarea legii pot duce la tragedii rutiere.

Comentarii

comentarii