ARME, MUNIȚIE ȘI ARTICOLE PIROTEHNICE RIDICATE DE POLIȚIȘTI

ARME, MUNIȚIE ȘI ARTICOLE PIROTEHNICE RIDICATE DE POLIȚIȘTI. În cursul zilei de ieri, polițiștii au depistat în flagrant delict, pe DN 58B, doi bărbați din Bocșa, asupra cărora au fost găsite o armă de vânătoare, muniție și articole pirotehnice.

Astfel, în seara zilei de 2 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Bocșa, împreună cu cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caraș-Severin au depistat pe DN 58B, între localitățile Bocșa și Berzovia, un microbuz condus de un bărbat de 62 de ani, care era însoțit de un alt bărbat de 61 de ani, ambii din Bocșa.

În urma controlului efectuat, în interiorul microbuzului au fost găsite o armă de vânătoare, cartușe cu glonț, dintre care unul încărcat artizanal, un cuțit de vânătoare și articole pirotehnice.

Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative de deținere a armei și muniției.

Arma de vânătoare, muniția și celelalte articole găsite asupra celor doi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj-tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă(…),faptă prevăzută și pedepsită de Legea 407/2006 Republicată (Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic) nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și pentru orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive.  

Comentarii

comentarii