Asociaţia Alma din Moldova Noua are grijă benevol de 70 de câini abandonaţi VIDEO

ASOCIAȚIA ALMA, este un ONG din Moldova Noua din judeţul Caras Severin, este o asociaţie care se ocupă de îngrijirea câinilor comunitari din oraș. De menționat că asociația nu  este angajată Primăriei Moldova Noua, primăria nu plătește un leu pentru salariile celor care se ocupă de îngrijirea câinilor.
  Mai mult chiar, adăpostul public nu este al Asociației, ci este al Primăriei Moldova Nouă. În acest an, contribuția Primăriei s-a rezumat la 140 de saci cu hrană pentru câini. Asta ajungând cam pentru 45 de zile.
 


Între Asociație și administrația locală a existat dor un protocol care s-a încheiat la 1 august. Mai grav este că Asociația nu mai are fonduri pentru plata celor doi angajaţi care se ocupau de îngrijirea câinilor. De fapt, acolo mai vieţuiesc şi cai, măgari, vaci, oi şi capre, animale care au fost salvate de Asociaţie.
 
Astfel că, de la o zi la alta, hrana este tot mai putină, oamenii au grijă de animale benevol, dar nu se ştie ce se va întâmpla cu cei aproximativ 70 de câini cazați în prezent în adăpost, aduși de pe străzile orașului sau aruncați direct la poarta adăpostului.
 
În acest timp, cererile de adopţie din partea oamenilor din zonă este Zero. Asta în condiţia în care în adăpost sunt foarte mulţi câini de rasă. Adăpostul nu a fost construit pentru Asociație – aceasta – prin președinta Monica Izvenari, doar şi-a oferit sprijinul atunci când a fost solicitată. Dacă cineva își închipuie că edilii din Moldova Nouă sunt mari iubitori de animale abandonate și din acest motiv a fost făcută amenajarea, se înșală amarnic. Adăpostul a fost construit ca urmare a necesității impuse de lege și datorită sesizărilor cetățenilor care erau deranjați de prezența câinilor pe străzi, câini pentru care a fost necesară o soluție. Și atunci, noroc cu doamna Monica, altfel, probabil acum căutam urmele câinilor pe la puțul din deal. Localnicii știu bine despre ce vorbim.
 
Prin urmare, câinii vor rămâne la mila primăriei. Asociația are grijă de ei cu ajutorul voluntarilor, le asigură tratamentul, sterilizările, deparazitările – și toate acestea cu banii și donațiile venite din afara României. În rest, hrana și alte cheltuieli, trebuie suportate de administrația publică locală așa cum este normal.
 
Primarul Ion Chisăliță spune că această problemă se va rezolva cât de curând. S-a depus déjà documentaţia pentru autorizarea adăpostului iar în ședința de Consiliul local, s-a votat construirea unui nou adăpost pentru câini, iar mai apoi, serviciul se va scoate la licitaţie si se va externaliza.


 

Comentarii

comentarii

One thought on “Asociaţia Alma din Moldova Noua are grijă benevol de 70 de câini abandonaţi VIDEO

Comentariile sunt închise.