Atenție la escroci- Altă țeapă prin telefon: „Ați câștigat un premiu!”

batrana telefonHoții care fură prin telefon au descoperit o nouă metodă prin care să înșele oamenii. Zilele trecute, o pensionară din Iași a căzut în plasa escrocilor. Potrivit ziaruldeiasi.ro, aceasta a fost anunțată prin telefon că a câștigat 10.000 de euro, însă hoții i-au spus că, pentru a primi banii, trebuie să plătească „taxele și impozitele câștigului”, în valoare de 6.000 de lei.
Fără să stea prea mult pe gânduri, ieșeanca a trimis banii în contul care i-a fost indicat la telefon și a așteptat în zadar să vină și câștigul. După mai multe zile de așteptare, femeia a intrat la bănuieli și a mers la poliție pentru a reclama ce i s-a întâmplat.
Peste 700 de persoane au căzut în plasa infractorilor care folosesc metoda de înșelăciune prin telefon. Primele cazuri au început să apară în toamna anului trecut. Deşi au fost mediatizate intens, apar victime în continuare. Mulți dintre cei care se ocupă de astfel de înșelăciuni sunt din penitenciare.
Oamenii păcăliți sunt în pericolul de a nu-și mai recupera niciodată paguba pentru că foarte mulți dintre acești hoți nu au niciun bun pe numele lor și nu pot fi executați silit.
http://ro.stiri.yahoo.com

Comentarii

comentarii