ATENŢIE LA ESCROCII CARE „REPARĂ” JGHEABURI ŞI BURLANE! VIDEO

Indiferent de anotimp, aşa zişii „reparatori” de ocazie care se ocupă cu jgheaburi şi burlane pornesc la colindat ţara în lung şi-n lat.

Judeţul Caraş-Severin nu este ocolit de către aceşti escroci şi, dacă faceţi parte din categoria persoanelor care locuiesc la casă, este posibil ca aceştia să vă bată într-o bună zi la poartă oferindu-şi, aparent ieftin, serviciile.

Scenariul folosit este unul foarte simplu: oamenii sunt abordaţi de aceşti escroci sub pretextul că le schimbă jgheaburile şi burlanele la preţuri extrem de atractive, derizorii chiar. După finalizarea lucrării însă, suma pe care o solicită este una exorbitantă, chiar şi de 200 de ori mai mare decât cea stabilită iniţial. În situaţia în care proprietarul refuză plata altei sume decât cea pentru care s-au înţeles de la început, aceştia devin agresivi verbal şi recurg la ameninţări pentru a-şi intimida victima care, de cele mai multe ori cedează.

Prin urmare, dragi cetăţeni, dacă primiţi oferte de reparaţii la „preţuri avantajoase” a jgheaburilor şi burlanelor casei dumneavoastră, este bine să ţineţi cont de câteva recomandări pe care Poliţia vi le adresează:

· Nu acceptaţi ca astfel de servicii să fie efectuate de persoane fizice care se oferă să vă facă reparaţii la preţuri aparent derizorii întrucât este foarte probabil ca aceştia să fie de fapt nişte escroci. În fapt, aceştia se oferă să înlocuiască doar porţiuni mici, defecte, ale jgheaburilor/burlanelor, însă după ce termină „lucrarea” pretind că a fost nevoie să presteze servicii suplimentare, aşa că solicită plata unor sume mult mai mari decât cele din „oferta” iniţială. Uneori provoacă ei înşişi defecţiunile.

· În cazul în care beneficiarii refuză plata „serviciilor suplimentare” escrocii se transformă în veritabili tâlhari care-i ameninţă şi chiar îi agresează fizic!
· Escrocii, uneori uşor de identificat după mustaţă, pălăriile cu boruri largi pe care le poartă şi greutatea în exprimare, vizează în general persoane vârstnice, care locuiesc singure sau doar cu partenerul.
· Pentru astfel de reparaţii apelaţi întotdeauna la firme autorizate! Ar putea fi mult mai ieftin şi veţi beneficia de garanţia lucrării!

Polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au reținut 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, din județul Timiș, bănuiți că ieri, în jurul orei 13.00, ar fi amenințat o femeie de 72 de ani din Reșița, cu acte de violență,  pentru a le da o sumă mai mare de bani față de înțelegerea inițială, în schimbul înlocuirii unor burlane, la casa acesteia.

După comiterea faptei cei bănuiți au plecat într-o direcție necunoscută cu un autoturism.

Imediat după sesizare, la nivelul inspectoratului au fost instituite filtre de poliție pe raza întregului județ, autoturismul urmărit fiind depistat de polițiști în comuna Constantin Daicoviciu.

În interiorul mașinii se aflau 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani și un tânăr de 16 ani, toți din județul Timiș.

Cei 4 au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Caransebeș, fiind preluați ulterior de polițiștii reșițeni, pentru continuarea cercetărilor.

Asupra acestora a fost găsită întreaga sumă de bani reclamată ca fiind sustrasă, de peste 5.000 de lei.

Cei 3 bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, iar în cursul zilei de astăzi au fost  prezentați procurorului pentru dispunerea de măsuri legale.

Cei 3 bărbați au fost prezentați judecătorului, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Si o completare din partea redactiei ca sa-i recunoasteti mai usor:

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.