ATENTIE LA HOTII DIN MASINI! PREVENIȚI FURTURILE DIN AUTOTURISME!

Polițiștii cărășeni fac cercetări în vederea identificării autorilor a două furturi din autoturisme. Puteți preîntâmpina aceste fapte dacă manifestați mai mult interes în protecţia bunurilor deţinute!

La data de 14 noiembrie a.c., un bărbat în vârstă de 47 de ani și-a parcat autoturismul pe strada Timișoarei din municipiul Reșița, lăsându-și borseta pe bancheta din dreapta-față a autoturismului.
În intervalul orar 08.30-11.30, persoane necunoscute au spart geamul autoturismului și au sustras borseta respectivă în care erau actele de identitate și cheile de la apartament ale bărbatului.

~

Ieri, 15 noiembrie a.c., în jurul orei 04.30, aflat la volanul unei autoutilitare, un cetățean bulgar s-a oprit pe D.N.6, într-o stație de alimentare cu combustibil, întrucât a făcut pană la una din anvelope.
În timp ce bărbatul își repara pana, o persoană necunoscută a pătruns în cabina autoutilitarei iar dintr-o borsetă i-a sustras acestuia suma de 250 de euro.

În ambele cazuri polițiștii fac cercetări în vederea identificării autorilor.
***

Măsurile de protecție pe care trebuie să le luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastră și constituie elementul cheie pentru descurajarea potențialilor infractori. Astfel, pentru a evita neplăcerile cauzate de această categorie de hoți este bine să aveți în vedere următoarele aspecte:

· Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genți, sau alte bunuri de valoare. Acestea reprezintă o tentație pentru infractori chiar și pe timpul zilei;
· În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;
· Nu lăsați autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiți pentru câteva momente. Închideți complet toate geamurile;

· Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii);
· Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

Primii care pot lua măsuri privind reducerea riscului comiterii acestor furturi sunteți chiar dumneavoastră!

Comentarii

comentarii